Šípkový čaj

Šípkový čaj
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Čaj z čerstvých šípků je starý osvědčený léčivý prostředek podporující naší imunitu v chladných a vlhkých zimních měsících.

Co budeme potřebovat

  • 20 šípků
  • 250 ml vody

Postup

  1. Čerstvě natrhané šípky rozpůlíme nebo rozdrtíme, zalijeme studenou vodou a necháme 12 hodin vylouhovat.
  2. Druhý den zahřejeme na teplotu asi 80 °C, odstavíme a necháme 10 minut louhovat.
  3. Po té čaj přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.

Dávejte si pozor při použití šípků do pečeného čaje, aby se úplně nerozmáčkly a nevypadly z nich semínka. Semínka totiž mají poměrně agresivní chloupky, které můžou dráždit k silnému kašli, až dávení. Proto se čaj z šípků musí cedit přes plátýnko, nestačí přes obyčejné sítko.

Skleněný hrneček s červeným čajem.
Zdroj: giverecipe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.