Smažená rýže s vejcem

Smažená rýže s vejcem

Tento čínský recept na smaženou rýži je rychlý a snadný na přípravu a tak neodolatelně chutný.

Co budeme potřebovat

  • 200 g dlouhozrnné divoké rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 fenykl
  • 1 hrst petržele
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

K podávání

  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • klíčky řeřichy

Postup

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  4. Rozpálíme pánev, přidáme olej a cibuli.
  5. Chvíli restujeme, přidáme česnek a restujeme dosklovata.
  6. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  7. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a společně s mrkví přidáme na pánev.
  8. Chvíli opékáme a přidáme uvařenou rýži.
  9. Dochutíme nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.
  10. Rozpálíme pánev s olejem a vyklepneme na ni vejce a pozvolna necháme smažit.
  11. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  12. Smaženou rýži podáváme s osmaženým vejcem a zasypeme klíčky řeřichy.

Rýži s vajíčky si můžete přichystat také na panvičkách Lamart – oblíbených a cenově dostupných. Více v recenzi.

Mistička plná smažené rýže se zeleninou a vejcem.
Zdroj: thatspicychick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.