Nadýchané těsto jako obláček a sladkokyselá rebarbora vám vykouzlí úsměv na tváři hned po prvním soustu.
Co budeme potřebovat
- 400 ml smetany ke šlehání
- 200 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 5 vajec
- 450 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku
- 3 hrnky nakrájené, oloupané rebarbory
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Do větší mísy vlijeme smetanu, smícháme ji s cukrem, vanilkovým cukrem a vyšleháme do polo tuha. Potom po jednom přimícháme vejce a mouku prosátou s kypřicím práškem.
- Rebarboru poklademe navrch těsta v pekáči – při pečení propadne dovnitř těsta sama.
- Pečeme 30 minut při 200 º C.
- Servírujeme posypané moučkovým cukrem.
K bublanině se samozřejmě hodí i dobrá káva. Podívejte se naši recenzi, jak vybrat ten nejlepší kapslový kávovar.
Sbíhají se vám při pomyšlení na sladkou bublaninu z rebarbory sliny? Zkuste i naše další recepty na bublaninu z čerstvého ovoce!