Přemýšlíte co podávat k odpolední kávě po vydatném obědu? Zkuste tento recept na nadýchanou rebarborovou buchtu. Sladko-kyselá kombinace pohladí vaše chuťové pohárky.
Co budeme potřebovat
- 5 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 200 ml mléka
- 1 sáček vanilinového cukru
- 450 g hrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 hrnky nakrájené, oloupané rebarbory
Postup
- Předehřejte troubu na 180ºC.
- Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko.
- V jiné misce ušlehejte dotuha bílky.
- S vanilinovým cukrem a moukou smíchejte prášek do pečiva.
- Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
- Těsto vylejte na plech a na těsto vložte kousky rebarbory.
- Pečte asi hodinu.
Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.