Buchta s rebarborou

Buchta s rebarborou
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Přemýšlíte co podávat k odpolední kávě po vydatném obědu? Zkuste tento recept na nadýchanou rebarborovou buchtu. Sladko-kyselá kombinace pohladí vaše chuťové pohárky.

Co budeme potřebovat

  • 5 vajec
  • 300 g krupicového cukru
  • 150 g másla
  • 200 ml mléka
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 450 g hrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 hrnky nakrájené, oloupané rebarbory

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180ºC.
  2. Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko.
  3. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky.
  4. S vanilinovým cukrem a moukou smíchejte prášek do pečiva.
  5. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
  6. Těsto vylejte na plech a na těsto vložte kousky rebarbory.
  7. Pečte asi hodinu.
Rozkrájená buchta z rebarbory a mandlí.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.