Když nevíte, co s letošní úrodou uvařte si jedinečný recept na smetanovou polévku z hub.
Co budeme potřebovat
- 300 g hub
- ½ cibule (nasekaná najemno)
- 1 celerová nať
- 2 prolisované stroužky česneku
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 hrnek smetany na vaření
- 1 hrst pažitky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme cibuli, česnek, celerovou nať a houby.
- Zalijeme vývarem a vaříme přibližně 15 minut.
- Rozmixujeme dohladka.
- Osolíme. Opepříme.
- Vmícháme smetanu.
- Podáváme posypané čerstvou pažitkou.
Vydatná polévka se smetanou je ideálním předkrmem před pokrmy s lehkou rybou nebo lehkými recepty na křehké kuřecí maso.