Luxusní čokoládový dort s krémem

Luxusní čokoládový dort s krémem

Dorty s čokoládou miluje snad každý milovník čokolády. Když se ještě k tomu spojí s krémem z tvarohu, rozhodně se máte na co těšit.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  • 225 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 75 g cukru krystal
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 150 g změklého másla

Na krém

  • 3 celá vejce
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 180 g cukru krystal
  • 125 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 lžíce kakaa

Postup – korpus

  1. Mouku prosejeme do mísy spolu s kakaem, přidáme 1 vejce, vanilkový cukr s krystalem, máslo, špetku soli a vypracujeme těsto.
  2. Připravíme si dortovou formu o průměru 26 cm, vymažeme kouskem másla a vložíme těsto (forma se nevysypává).
  3. Namačkáme těsto tak, aby se vytvarovalo podle formy, a pak uděláme kolem dokola okraj vysoký 3 – 3,5 cm.
  4. Těsto propícháme vidličkou a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.

Postup – krém

  1. Zatímco těsto odpočívá, pustíme se do přípravy krému. Oddělíme žloutky od bílků a z těch vyšleháme tuhý sníh.
  2. Ke žloutkům přidáme tvaroh, mléko, citronovou šťávu, 200 g cukru, pudinkový prášek a vše společně utřeme.
  3. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, promícháme a rozdělíme na poloviny.
  4. Do jedné půlky přidáme kakao a druhá zůstane, jak je.
  5. Světlou část krému rozetřeme na těsto, na to zlehka navršíme tmavý krém a vložíme do vyhřáté trouby.
  6. Pečeme zhruba 45 – 50 minut na 180 °C. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a teprve potom krájíme.
  7. Kdo chce, může ještě dort polít čokoládovou polevou, dát nahoru šlehačku nebo třeba ozdobit kakaovým krémem.

Zkuste i naše jablečné dorty. Ještě nebyl nikdo, komu by nechutnaly.

Nazdobený dort s krémem a kokosem.
Zdroj: tatyanaseverydayfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.