Tento pokrm na vynikající guláš z jehněčího masa, zeleniny a černých oliv prostě musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE
- 1 kg jehněčího
- 3 mrkve
- 3 papriky
- 0,5 kg brambor
- hrst bazalky
- bobkový list
- 1 cibule
- sůl, pepř
- mletá paprika
- hrst černých oliv
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
POSTUP
- Jehněčí maso nakrájíme na kostičky.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky a zpěníme ji na rozpáleném másle společně s mrkví a paprikou.
- Dále do hrnce přidáme nakrájené a osolené jehněčí maso a osmažíme ho.
- Maso podlijeme vodou a přidáme brambory a bobkový list.
- Měkké maso vyjmeme na nahřátý talíř, výpek zaprášíme moukou a osmahneme.
- Nakonec ho zředíme trochou studené vody a za stálého míchání provaříme.
- Maso pak vložíme zpět do šťávy k bramborám a zelenině, přidáme sůl a koření a olivy a necháme přejít varem.
- Hotový guláš ozdobíme bazalkou.
Máme pro vás také luxusní recepty na zapékané kotletky na 6 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!