Pečený jehněčí krk

Pečený jehněčí krk

Upečte si celý jehněčí krk s mrkví, nakládanou cibulkou a spoustou čerstvých bylinek, servírovaný na máslových fazolích. Je to opravdová delikatesa!

INGREDIENCE

  • 1 středně velký celý jehněčí krk
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na poměrně velké kousky
  • 6–8 nakládaných cibulek, nakrájených podélně na poloviny
  • 2 celé stroužky česneku, neoloupané
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 bobkové listy (čerstvé, nesušené)
  • ½ šálku vody
  • sůl a černý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 1 konzerva máslových fazolí, scezených
  • velká hrst petrželky, pouze listy
  • 1 citron
  • rukola, k podávání

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia.
  2. Mrkev a cibulku dáme do velkého pekáčku s pokličkou.
  3. Přidáme snítky tymiánu, rozmarýnu, bobkové listy a česnek, pokapeme lehce olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  4. Rozehřejeme pánev se silným dnem a přidáme trochu olivového oleje.
  5. Jehněčí krk osolíme a osmahneme na pánvi.
  6. Osmahnutý krk položíme na zeleninu v pekáčku, přidáme vodu, přiklopíme a pomalu pečeme čtyři hodiny.
  7. Jehněčí krk by se měl po čtyřech hodinách rozplývat v ústech.
  8. Nyní vmícháme máslové fazole (několik z nich rozmačkejte vidličkou) a pečeme odkryté další půl hodiny.
  9. Poté do zeleniny vymačkáme dužinu česneku, pokapeme ji citronovou šťávou a ochutnáte, zda potřebuje ještě sůl a pepř.
  10. Celý jehněčí krk naservírujemena fazole a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou smíchanou s jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
  11. Podávejte s pár lístky rukoly dochucených citrónovou šťávou a troškou olivového oleje.
Jehněčí krk s mrkví, nakládanou cibulkou a spoustou čerstvých bylinek, servírovaný na máslových fazolích na talíři s vidličkou. Vedle je položená mistička s rukolou.
http://www.melkkos-merlot.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.