Rozmarýn se k jehněčímu masu skvěle hodí, proto pro vás máme i následující recept. Maso pečené se slaninkou, cibulí, česnekem a rozmarýnem potěší vaše chuťové buňky a užije si ho celá vaše rodina!
INGREDIENCE
- 1 kg jehněčí kotlety
- 3 lžíce oleje
- 150 g slaniny
- 500 ml vývaru
- 1 ks velké cibule
- 1 svazek rozmarýnu
- 1 palice česneku
- sůl a pepř
POSTUP
- Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme dno pekáčku.
- Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli.
- Maso potřeme částí česneku rozetřeného se solí.
- Vložíme očištěné maso, nakrájené na jednotlivé kotlety.
- Kotlety předtím zprudka zatáhneme po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany).
- Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidejte větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.
- Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 40 minut.
- Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- Šťávu v pekáčku prudce svaříme a zredukujeme na polovinu.
- Kotlety a podávejte přelité šťávou s bramorovou kaší, avokádovým salátem.