Pirohy s masem

Pirohy s masem

Nekynuté knedlíky s masem jsou skvělým kandidátem na výbornou rodinnou večeři nebo třeba lehký oběd. Dobré je, když se použije maso z vývaru. Jak ho získat zjistíte, když si projdete recepty na hovězí vývar.

Ingredience:

Těsto na knedlíky:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml horké vody
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1/2 lžičky soli

Nádivka do pirohů:

  • 800 g vařeného hovězího masa z vývaru
  • 2 velké cibule (cca 300–350 g)
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup:

Nádivka:

  • Začneme tím, že si umeleme maso z vývaru v kuchyňském robotu.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pánve s předehřátým olejem.
  • Restujeme zhruba 10 minut, aby zesklovatěla a získala lehce zlatavý nádech (nesmí zhnědnout, jinak bude hořká).
  • Přendáme do mísy, přidáme umleté maso, sůl, pepř a důkladně promícháme.

Těsto na knedlíky:

  • Mouku prosejeme do široké mísy a přidáme sůl s rostlinným olejem.
  • Přilijeme horkou vodu, lžící lehce promícháme a potom začneme hníst.
  • Správně by mělo být těsto měkké, elastické a vzhledově jako plastické.
  • Hotové těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut odležet na chladnější místo, ale ne do lednice.

Příprava pirohů:

  • Potom těsto vyndáme z fólie a rozdělíme na 3 stejně velké části. Dva kusy dáme na stranu a zakryjeme čistou utěrkou, aby nám těsto neosychalo.
  • První díl vyválíme na tenký plát cca 0,3 cm a vykrájíme kolečka o průměru asi 6,5 – 7 cm.
  • Na každé kolečko dáme do jeho středu kousek nádivky. Ideální je vždy trochu nabrat, trochu zmačknout, aby se utvořila koule nebo váleček a teprve poté položit na kolečko.
  • Kolečko přeložíme napůl a prsty utvoříme ve spoji volán, aby nádivka zůstala uvnitř. Komu se nechce tvarovat volánek prsty, může použít vidličku a namačkat celý okraj spojených půlek kolečka tímto způsobem. Takto zpracujeme každý díl těsta stejně.
  • Do hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a osolíme. Vhodíme hotové pirohy a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Jakmile vyplavou, necháme je ještě tak 3–4 minuty a hned vyndáme.
  • Vaříme vždy každou várku z jednotlivého dílu těsta samostatně, aby měl každý knedlíček dostatek místa v hrnci.
  • Ochutíme podle chuti, nejlépe zesklovatělou cibulkou na sádle s pažitkou, případně místo sádla použijeme olej.
Domácí nekynuté knedlíky plněné mletým masem.
Zdroj: https://aniagotuje.pl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.