Tyto skvělé zelené placičky se skvěle hodí do vegetariánských burgerů. Dobře drží tvar a jejich chuť je prostě neodolatelná!
INGREDIENCE
- 300 g zmrazeného hrášku
- 150 g kadeřavé kapusty
- 1/2 brokolice
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g ovesných vloček
- 150 g strouhanky
- 30 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička italských bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, šalvěj a petržel)
- 2 lžičky sojové omáčky
- 1 polévková lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
POSTUP:
- Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
- Vložíme kapustu a vaříme 2 minuty.
- Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
- Přidáme brokolici a vaříme 2 minuty.
- Ihned slijeme a ponoříme do studené vody.
- V pánvi rozejřeme olej a restujeme na něm nasekanou cibulku, dokud nezesklovatí.
- Ke konci přidáme rozmačkaný česnek.
- Uvařenou zeleninu dáme do kuchyňského robota a přidáme řapíkatý celer a rozmixujeme ne zcela dohladka.
- Vmícháme cibulku s česnekem, strouhanku a ořechy.
- Dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou, bylinkami a hořčicí.
- Vytvoříme tlustší karbanátky.
- V pánvi rozehřejeme olej a dáme smažit karbanátky na cca 3 minuty z každé strany.
- Ihned podáváme jako součást burgeru nebo jen tak s oblíbeným dresingem.