Ochutnejte tyto veganské čokoládové sušenky z pohanky! Jsou bez ořechů, lepku i mléka, přirozeně slazené a navíc jsou jednoduché na přípravu. To prostě musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
- 2 lžíce vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jemné mořské soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička jablečného octa
- 1/2 šálku hořkých čokoládových peciček
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 175 °C a vyložíme velký plech pečicím papírem.
- Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, kokosový cukr, olej, vodu, vanilku, sůl a jedlou sodu.
- Poté přidáme ocet, který zreaguje s jedlou sodou, aby sušenky trochu nakynuly.
- Vmícháme čokoládové pecičky a pomocí polévkové lžíce těsto nabíráme na 12 kopečků rovnoměrně rozmístěných na vyloženém plechu.
- Každou sušenku vyrovnáme rukama, protože se tyto sušenky jen mírně roztečou.
- Pečeme, dokud nejsou okraje pevné, asi 10 minut.
- Před podáváním necháme alespoň 10 minut vychladnout.
Vyzkoušejte také našich 8 dalších receptů na kaši z pohanky! Jsou rychlé, levné a snadné.