Tyto muffiny jsou slané skrz naskrz – od toppingu až po těsto. Extra panenský olivový olej jim navíc dodává výraznou bohatou chuť. Vychutnejte si je třeba jako vydatnou snídani, ale skvěle fungují i jako lehký oběd.
INGREDIENCE
- 5 plátků anglické slaniny
- 3 jarní cibulky
- ¼ hrnku strouhaného parmezánu
- ¼ hrnku bílého jogurtu
- ¼ hrnku mléka
- 1 vajíčko
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- ¼ hrnku olivového oleje
- sůl a pepř
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Vymažeme olivovým olejem formičky na muffiny anebo použijeme papírové košíčky.
- Nakrájíme slaninu a cibulku na kostičky.
- Smícháme se zbytkem všech surovin kromě parmezánu.
- Po pořádném promíchání nandáme těsto do formiček a dáme péct na 20 minut na 200°C.
- Pět minut před koncem posypeme muffiny parmezánem a nechte dozlatova dopéci.
- Po vyndání z trouby je necháme chvilku vychladnout.
- Podávat je můžete s bramborami nebo zobat samotné třeba k vínu.