Králičí stehýnka ve slanině

Králičí stehýnka ve slanině

Není nic lepšího než maso připravované na pivu! A co teprve tento recept na králíka dušeného v omáčce z piva a javorového sirupu. To prostě musíte vyzkoušet!

INGREDIENCE

  • 500 g malých brambor
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 králičí stehna
  • 8 plátků slaniny
  • 8 snítek tymiánu
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 lžička medu

Na salát:

  • 1 hrst rukoly
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka cukru
  • sůl dle chuti
  • tymián na ozdobu

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 160 °C,
  2. Omyjte brambory, podélně rozpůlte a dochuťte solí a pepřem.
  3. Na grilovací pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, opečte brambory a vložte je do zapékací mísy.
  4. Králíka opláchněte, osušte a každé králičí stehno obalte 2-3 plátky slaniny.
  5. Na každé králičí stehno přidejte 2 snítky tymiánu, svažte kuchyňským provázkem a dochuťte pepřem.
  6. Na grilovací pánvi opečte králičí stehýnka ze všech stran a přidejte do pekáče.
  7. Zbylý olej smíchejte v misce s hořčicí a medem a směsí pokapejte králičí stehýnka.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut.
  9. Na salát opláchněte bylinky, okrájejte a nahrubo nasekejte.
  10. Citronovou šťávu smíchejte v misce s jogurtem, olivovým olejem a 2-3 lžícemi vody a dochuťte cukrem a solí.
  11. Salát naaranžujte na talíře a pokapejte dresinkem.
  12. Na talíř položte brambory a králičí stehýnka a podávejte ozdobené tymiánem.
Kus králíka obalený ve slanině a servírovaný s čerstvým salátkem a bramborami na talíři.
www,eatsmarter.com

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na kuřecí maso na smetaně, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.