Svíčková omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky vůbec. Pokud se jí nechcete zříci ani o Velikonocích a přitom chcete dodržet velikonoční zvyky, připravte si svíčkovou z králíka.
INGREDIENCE
- 1 králík
- 2 mrkve
- 2 petržele
- kousek celeru
- 100 g slaniny
- sůl
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček jalovce
- 1 lžíce sádla
- trochu sušeného tymiánu
- 1 cibule
- 1 kelímek smetany
POSTUP
- Králíka omyjte a naporcujte na jednotlivé porce.
- Maso osolte.
- Do hrnce dejte na tuk omytou a nastrouhanou mrkev, petržel, celer a nakrájenou cibuli a chvíli osmažte, až zavoní.
- Pak přidejte porce králíka a dochuťte pepřem, novým kořením, tymiánem.
- Přidejte bobkový list a jalovec.
- Podlijte a duste doměkka.
- Jak je maso hotové, vyjměte ho z hrnce, zároveň vyjměte i koření, a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem.
- Pak ji zahustěte smetanou, v níž jste rozkvedlali mouku.
- Omáčku dobře provařte, aby ztratila svoji moučnou chuť.
- Vráťte králíka zpátky do omáčky a prohřejte.
- Podávejte tradičně s houskovým knedlíkem.