Konzervování hotových jídel v mikrovlnné troubě

Konzervování hotových jídel v mikrovlnné troubě

Ano, opravdu si svůj oblíbený pokrm můžete uchovat i pomocí obyčejné mikrovlnné trouby. S naším návodem je to navíc úplná hračka!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo k zavaření
  • nálev, šťávu, vodu – podle potřeby
  • zavařovací sklenice
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Zavařovácí sklenice a víčka pořádně sterilizujete.
  • Sklenice nechte volně osušit na vzduchu – nepoužívejte utěrku, aby na sklenicích nezůstaly chloupky.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou, abyste je zbavili mastnoty.
  • Zavíčkujte a vložte sklenici do plastové misky, která zabraňuje případnému vytečení.
  • Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon (700 Wattů) a zapněte.
  • Jakmile ve sklenici začne jídlo probublávat, vypněte.
  • Sklenici vyndejte a zchlaďte. Tento proces opakujte 3-4 krát.
  • Hotové jídlo skladujte v chladném místě a temném místě.
Nakládané pokrmy v zavařovacích sklenicích.
zdroj: survival-mastery.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.