Svou oblíbenou hotovku si můžete zavařit klidně i do plechovek. Kromě plechovek budete potřebovat ještě strojek na uzavření plechovek.
Budete potřebovat
- hotové jídlo
- vývar, nálev nebo voda
- plechovky
- strojek na uzavření plechovek
Postup přípravy
- Tak jako u všech typů zavařování, tak i tady vložte hotové jídlo do předem nachystaných čistých plechovek.
- Tentokrát množstvím nešetřete – naplňte je až po okraj.
- Plechovky dolijte studeným vývarem, nálevm nebo vodou – záleží na povaze jídla.
- Dbejte na důkladné uzavření plechovek.
- Připravte si zavařovací nebo obyčejný hrnec s vodou při teplotě 100 stupňů.
- Plechovky vložte dovnitř – musí být zcela ponořeny a vařte 2-3 hodiny.
- Mezitím si připravte velkou mísu nebo hrnec s vlažnou vodou – po uvaření do něj vložíte horké plechovky a pomalu budete připouštět studenou vodu, aby se ochladily.
- Zkontrolujte, zda jsou všechny plechovky správě uzavřené – pokud uniká šťáva nebo mají vypouklé víčko, konzervy ihned spotřebujte.
- Skladujte v chladném sklepě nebo komoře.