Asi nejběžnější způsob, jak si zakonzervovat papriky, je pomocí zavařovacího hrnce. Pokud ho máte k dispozici, postupujte podle našeho receptu.
Budete potřebovat
- papriky
- sůl
- voda
- nálev
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
- Poté začněte v hrnci zahřívat vodu, přidejte sůl a přiveďte k varu.
- Mezitím si papriky očistěte, zbavte jader a omyjte.
- Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny nebo je nechat vcelku.
- Jakmile začne osolená voda vřít, papriky do ní vložte na 4-5 minut.
- Připravte si sladkokyselý nálev.
- Hotové papriky vkládejte jednu vedle druhé do sklenic.
- Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
- Zavíčkujte a sterilujte 30 minut při teplotě 85°C.
- Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
- Nechte vychladnout a uskladněte.
Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na pomazánku z papriky pro jednohubky i obložené chlebíčky!