Zavařování hub v troubě

Zavařování hub v troubě

Houby si můžete zavařit i v troubě. Jedná se o snadný způsob a díky našemu návodu to bude úplná hračka!

Budete potřebovat

  • houby dle vaší volby
  • nálev ze začátku článku
  • zavařovací sklenice
  • hluboký plech
  • utěrku

Postup přípravy

  • Sterilizujte všechny potřebné sklenice na zavařování i s víčky.
  • Troubu předehřejte na 80 stupňů Celsia.
  • Houby pokrájejte a na dvě minuty povařte v osolené vroucí vodě.
  • Natlačte houby do sklenic a zalijte nálevem.
  • Víčka pořádně utáhněte a vložte sklenice na plech, který je vyložen utěrkou.
  • Podlijte vodou asi do třetiny sklenic a vložte plech do trouby.
  • Pečte 15-20 minut.
  • Po vytažení plechu z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte do sklepa či komory.
Nakládané houby v zavařovací sklenici.
www.finecooking.com

Vychutnejte si naše inspirativní recepty s hovězím na houbách aneb česká klasika tradičně i netradičně!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.