Nakládaná oloupaná rajčata

Nakládaná oloupaná rajčata

Rajčata si můžete uchovat i bez slupky. Na některé recepty je to vhodnější.

Budete potřebovat

  • rajčata
  • nálev
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  • Do většího hrnce vlijte vodu, kterou přiveďte k varu.
  • Rajčata očistěte a vložte do vroucí vody na 3 minuty.
  • Poté rajčata vyndejte a vložte je do studené vody, která zabrání dalšímu měknutí.
  • Slupku rajčat oloupejte – dle libosti můžete odstranit i semínka z rajčat.
  • Připravená rajčata vkládejte do předem sterilizovaných sklenic.
  • Zalijte nálevem (můžete použít i vlastní šťávu rajčat) a sklenice pořádně uzavřete.
  • Vařte při teplotě 80 stupňů asi čtvrt hodiny.
  • Po vytažení sklenic z hrnce je obraťte víčkem směrem dolů a nechte vychladnout.
  • Sklenice skladujte v chladném a temném místě.
Nakládaná rajčata v zavařovacích sklenicích.
zdroj: tideandthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.