Rajčatové pyré se používá do spousty různých receptů. A proč si nepřipravit jeho domácí verzi? Pojďme na to!
Budete potřebovat
- zralá měkká rajčata
- zavařovací sklenice a víčka
Postup přípravy
- Rajčata zbavte stopek, omyjte je a nakrájejte na malé kousky.
- Vložte je do hrnce a podlijte trochou vody.
- Přiveďte k varu a vařte do doby, než se z rajčat stane kašovitá hmota.
- Rajčatovou kaši přeceďte přes cedník.
- Vzniklé pyré vlijte do předem připravených sterilizovaných sklenic.
- Okraje sklenic otřete a zavíčkujte.
- Sklenice dejte do zavařovacího hrnce – tak, aby se nedotýkaly.
- Podlijte je vodou a vařte 30 minut při teplotě 90 stupňů.
- Poté je klasicky vyndejte z hrnce a přetočte dnem vzhůru.
- Nechte vychladnout a uskladněte.