Kdo by odolal křenovému čatní s kozími rohy nebo feferonkám plněným sýrem? Inspirujte se oblíbenými recepty!
Feferonová salsa
Budete potřebovat
- 500 g čerstvých feferonek
- 1 velká masitá červená kapie
- 1 velká nebo 2 malé cibule
- 1/2 polévkové lžíce soli
- 2 polévkové lžíce hnědého nebo bílého cukru
- 2 lžíce ovocného 4 procentního nebo 1 lžíce 8 procentního octa
- 1 polévková lžíce mleté pálivé papriky
- 100 ml vody
Postup přípravy
- Zeleninu očistěte, nakrájejte na hrubo a podlijte vodou.
- Duste pod pokličkou do měkka.
- Přidejte koření, rozmixujte a podle potřeby dochucujte.
- Omáčka by neměla jen pálit, ale měla by mít zřetelnou paprikovou chuť.