Klasický návod na zavařování leča

Klasický návod na zavařování leča

Vyzkoušejte tento tradiční recept na zavařování leča v zavařovacím hrnci. Je jednoduchý a zvládne ho úplně každý!

Budete potřebovat

  • 20 rajčat
  • 20 paprik různé barvy
  • 5 cibulí
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si připravte sklenice na zavařování a víčka – sterilizujte je.
  • Vložte do velkého hrnce vodu a přiveďte ji k varu.
  • Do vroucí vody vsypte rajčata a nechte je 3 minuty povařit.
  • Poté je z hrnce vytáhněte, oloupejte slupku a nakrájejte na kousky.
  • Pak si nakrájejte na kousky cibuli, kterou dejte na pánev zesklovatět.
  • Mezitím si očistěte papriky a nakrájejte je menší použky.
  • Poté směs zeleniny přidejte k restované cibulce a 10 minut opékejte.
  • Přilijte vodu a duste pod pokličkou dalších 10 minut.
  • Podle potřeby osolte, popřípadě opepřte.
  • Vzniklé lečo naplňte do zavařovacích sklenic a pořádně zavíčkujte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce, přilijte vodu a vařte při teplotě 85 stupňů 20 minut.
  • Po vytažení sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte v chladném a tmavém místě.
Nakládané lečo v zavařovacích sklenicích.
zdroj: growagoodlife.com

Víte, že pomocí nakládání můžete uchovat i maso? Zejména maso vepřové k tomu úplně vybízí. Můžete ho dokonce zavařit jak syrové, tak pečené. Vyzkoušejte naše recepty na zavařování vepřového masa v několika různých variantách. Jsou luxusní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.