Tradiční vídeňský řízek

Tradiční vídeňský řízek
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Pokud milujete maso a smažené pokrmy, pak by tato skvělá pochoutka neměla na vašem rodinném menu chybět. Telecí řízek, který se podává s plátkem citronu a na některých místech dokonce i s brusinkovou omáčkou je skutečnou delikatesou. Pro ty z vás, kdo jste opravdu velkými milovníky tohoto typu jídla, jsou tu také další recepty na smažený řízek.

Ingredience:

  • 4 telecí řízky
  • mořská sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 – 2 citrony nakrájené na měsíčky
  • sádlo na smažení (může být také máslo nebo olej)

Postup:

  • Připravíme si dva kusy potravinové fólie, vložíme mezi ně jednotlivé plátky masa a každý důkladně naklepeme na tloušťku cca 0,8 cm.
  • Naklepané řízky z obou stran osolíme a opepříme. Poté si připravíme tácky či talíře na obalování.
  • Na jeden talíř dáme mouku, na druhý strouhanku a do třetího vejce, které vidličkou pořádně našleháme.
  • Do pánve dáme sádlo nebo jiný tuk, podle toho co použijeme a nahřejeme.
  • Nastavíme střední teplotu a pustíme se do obalování.
  • Obalíme z obou stran moukou, oklepeme, vložíme do vajíčka, znovu obalujeme z obou stran a nakonec pečlivě obracíme ve strouhance, aby nezůstal ani kousek řízku vlhký.
  • Snažíme se strouhanku do řízku co nejvíce vmáčknout, aby na něm opravdu dobře držela.
  • Takto připravený řízek vložíme do rozpáleného tuku a lehce zatřeseme pánví, aby se řízek nepřilepil ke dnu.
  • Smažíme dozlatova z obou stran cca 2 až 4 minuty, záleží na tom, jak silný řízek naklepeme.
  • Osmažený řízek přendáme na talíř, ozdobíme plátky citronu, přidáme domácí brusinkovou omáčku a můžeme podávat.
  • Jako příloha jsou skvělé vařené brambory.
Luxusní vídeňský telecí řízek s oblohou.
Zdroj: https://ellerepublic.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.