Zavařování hrušek

Zavařování hrušek
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Základem nálevu je cukr a voda – jejich množství upravujeme podle potřeby. Uvedené množství je počítáno na asi 6 kilogramů hrušek.

Budete potřebovat

  • 2 ¼ hrnku cukru
  • 5 ¼ hrnku vody
  • 1 lžíce kyseliny citronové
  • hrušky
  • skořice
  • hřebíček
  • vanilka

Postup přípravy

  • Vodu nalijte do hrnce odpovídající velikosti.
  • Jakmile voda začne vřít, přisypejte cukr a kyselinu citronovou.
  • Vařte do doby, než se cukr úplně rozpustí.
  • Sterilizujte zavařovací sklenice.
  • Troubu si předehřejte na 150 stupňů Celsia.
  • Hrušky umyjte a zbavte nechtěných částic.
  • Překrojte je na čtvrtiny a vložte do sklenic.
  • Dle chuti můžete do sklenic k hruškám přidat skořici, hřebíček nebo část vanilkového lusku.
  • Poté hrušky přelijte vychladlým nálevem až po okraj.
  • Pečlivě sklenice uzavřete víčkem a dejte na plech vyložený novinami nebo utěrkou.
  • Sklenice skládejte dál od sebe a podlijte je vodou.
  • Pečeme asi 20 minut.
  • Můžete taky zkusit variantu, kdy sklenice uzavřete víčkem až po vytažení z trouby – víčko ihned přilne ke sklenici.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout do druhého dne.
  • Následně je uložte do vhodného místa – komora by měla být tmavá a chladná.
Sklenice nakládaných hrušek.
zdroj: eatingforyou.com.au

Máme pro vás i tradiční recepty na zavařování rybízu aneb jak zatočit se záplavou tohoto zdravého ovoce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.