Vyzkoušejte i náš jednoduchý recept na zavařování hrušek v zavařovacím hrnci!
Budete potřebovat
- hrušky
- voda
- citronová šťáva
- cukr
- skořice
- hřebíček
- zázvor
Postup přípravy
- Hrušky důkladně umyjte a osušte.
- Nezapomeňte je oloupat od slupky – můžete využít škrabku na zeleninu.
- Odstraňte stopky a každou hrušku rozkrojte na polovinu.
- Zbavte je vnitřních jader a jadřinců.
- Hrušky namočte do vody s citronovou šťávou, která zabraňuje jejich zhnědnutí.
- Připravte si cukrový sirup neboli nálev s jednou částí cukru na dvě části vody.
- Hrušky dávejte do připravených zavařovacích sklenic a přidejte k nim skořici, hřebíček nebo zázvor.
- Do sklenic nalijte nálev a pečlivě zavíčkujte.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a zalijte je vodou tak, aby byly celé ponořené.
- Vařte asi 20 minut na 85 stupňů.
- Poté je vyndejte z hrnce a dnem je otočte vzhůru – pokládejte na utěrku.
- Nechte vychladnout – nejlépe přes noc a pak je uskladněte.
Vyzkoušejte i naše recepty na zavařování červené řepy a uchovejte si ji po celý rok. Její blahodárné účinky se jistě podepíší na zdraví.