Zavařování v myčce je tak trochu netradiční způsob, ale je jednoduchý a opravdu účinný.
Budete potřebovat
- hrušky
- nálev
Postup přípravy
- Připravte si sklenice – sterilizujte je. (volte sklenice spíše větší i menší)
- Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na poloviny – zbavte jadřinců.
- Mezitím si připravte i nálev.
- Hrušky vkládejte do sklenic, přidat k nim můžete skořici, hřebíček nebo vanilkový lusk – podle libosti.
- Zalijte je nálevem a pečlivě uzavřete víčkem.
- Do spodní části myčky naskládejte sklenice vyšší asi 1 centimetr od sebe.
- Do horní části dávejte ty menší.
- Důležité je, aby všechny sklenice stály rovně.
- Zapněte myčku na nejdelší program ( teplota vody by měla být asi 75 – 80 stupňů) a nechte jej dojet do konce.
- Sklenice vyndejte a otočte dnem vzhůru – nechte vychladnout.