Zavařování hrušek v myčce

Zavařování hrušek v myčce

Zavařování v myčce je tak trochu netradiční způsob, ale je jednoduchý a opravdu účinný.

Budete potřebovat

  • hrušky
  • nálev

Postup přípravy

  • Připravte si sklenice – sterilizujte je. (volte sklenice spíše větší i menší)
  • Hrušky omyjte, očistěte a nakrájejte na poloviny – zbavte jadřinců.
  • Mezitím si připravte i nálev.
  • Hrušky vkládejte do sklenic, přidat k nim můžete skořici, hřebíček nebo vanilkový lusk – podle libosti.
  • Zalijte je nálevem a pečlivě uzavřete víčkem.
  • Do spodní části myčky naskládejte sklenice vyšší asi 1 centimetr od sebe.
  • Do horní části dávejte ty menší.
  • Důležité je, aby všechny sklenice stály rovně.
  • Zapněte myčku na nejdelší program ( teplota vody by měla být asi 75 – 80 stupňů) a nechte jej dojet do konce.
  • Sklenice vyndejte a otočte dnem vzhůru – nechte vychladnout.
Nakládané hrušky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: larnidavies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.