Zavařování jablek

Zavařování jablek
Příprava: 15 minut Vaření: 36 minut Počet porcí: 1

Připravte si základní nálev na zavařování jablek, s kterým bude jejich uchovávání hračka!

Budete potřebovat

  • 1,5 kg jablek
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • ¼ hrnku cukru krystal
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

  • Připravte si zavařovací hrnec a zavařovací sklenice s víčky.
  • Na velkou mísu položte cedník s jemnou strukturou a nastrouhaná jablka přes něj přeceďte.
  • K jablkům přidejte 2 lžičky hnědého cukru a jemně promíchejte – aby se spojily.
  • Zcezená jablka dejte do čisté utěrky nebo plátýnka a vymačkejte z nich zbylou šťávu.
  • Tuto šťávu dejte do hrnce a přidejte k ní cukr krystal a zbytek ingrediencí kromě kyseliny citronové.
  • Jakmile se cukr rozpustí, přidejte jablka. Vařte po dobu 5-6 minut, dokud se kousky jablek nerozpadnou.
  • Odstraňte zbylou šťávu.
  • Rozdělte kyselinu citronovou do sklenic – zabraňuje zhnědnutí jablek a přidejte horká jablka.
  • Pořádně zavíčkujte a vařte ve vodní lázni po dobu 25 minut.
  • Poté nechte sklenice stát v teplé vodě dalších 5 minut.
  • Vyjměte sklenice a položte je na utěrku dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Skladujte na chladném a tmavém místě – trvanlivost je 1 rok.
Nakládaná strouhaná jablka v zavařovacích sklenicích.
zdroj: www.simplebites.net

Inspirujte se i našimi recepty na zavařování rajčat. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.