Pokud vlastníte zavařovací hrnec, vyzkoušejte tento recept na tradiční zavařování jablek.
Budete potřebovat
- jablka
- nálev
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte cukernatý nálev.
- Jablka umyjte, zbavte jader, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtiny.(Pokud vám nevadí slupka, loupat je nemusíte.)
- Vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 2-3 minuty – jablka musí změknout.
- Naplňte jimi zavařovací sklenice, můžete k nim přidat třeba skořici nebo hřebíček.
- Zalijte je vychladlým nálevem a pořádně víčka utáhněte.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce, dolijte vodu tak, aby byly sklenice pod vodou.
- Vařte při 80 stupních asi 20 minut.
- Poté je nechte 5 minut odstát a po vytažení je překlopte víčkem směrem dolů a nechte vychladnout.
- Skladujte v temné a chladné místnosti.
Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na nakládané višně. Je to delikatesa!