Zavařování jablek na štrúdl

Zavařování jablek na štrúdl
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Štrúdl patří mezi oblíbené moučníky české kuchyně. Naložte si jablíčka, která pak do něj můžete jednoduše použít.

Budete potřebovat

  • jablka
  • cukr krystal

Postup přípravy

  • Jablka pečlivě očistěte, rozkrojte a zbavte jadřinců a zbavte je slupky.
  • Jablka nastrouhejte nebo je nakrájejte na slabé plátky – záleží na vkusu.
  • Z těchto připravených jablek vymačkejte šťávu – nejlépe za použití čistého plátna nebo utěrky.
  • Posypte je cukrem (cukr můžete smíchat i s vanilkovým cukrem).
  • Tuto směs naplňte – spíše natlačte do zavařovacích sklenic.
  • Víčka pořádně utáhněte a dejte je vařit asi na 20 minut.
  • Po vytažení sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Nakládaná jablka v zavařovacích sklenicích a vedle položená čerstvá jablka.
zdroj: www.reformationacres.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.