Štrúdl patří mezi oblíbené moučníky české kuchyně. Naložte si jablíčka, která pak do něj můžete jednoduše použít.
Budete potřebovat
- jablka
- cukr krystal
Postup přípravy
- Jablka pečlivě očistěte, rozkrojte a zbavte jadřinců a zbavte je slupky.
- Jablka nastrouhejte nebo je nakrájejte na slabé plátky – záleží na vkusu.
- Z těchto připravených jablek vymačkejte šťávu – nejlépe za použití čistého plátna nebo utěrky.
- Posypte je cukrem (cukr můžete smíchat i s vanilkovým cukrem).
- Tuto směs naplňte – spíše natlačte do zavařovacích sklenic.
- Víčka pořádně utáhněte a dejte je vařit asi na 20 minut.
- Po vytažení sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.