Tento způsob zavařování je skutečně jednoduchý a nehledejte v něm žádnou vědu – jednoduše jablka uvaříte ve své vlastní šťávě.
Budete potřebovat
- jablka
- převařenou vodu
Postup přípravy
- Jablka očistěte a nakrájejte na požadovanou velikost – můžete je i oloupat, záleží na vaší chuti.
- Vložte je do hrnce, přidejte vodu a vařte asi 3 minuty, aby změkly.
- Vychladlé jablka dejte do zavařovacích sklenic, přelijte je zbylou vodou a zavíčkujte – pokud je vody málo, dolejte vodou převařenou.
- V zavařovacím hrnci vařte na 80 stupňů po dobu 20 minut.
- Jakmile je vaření u konce, nechte je ještě 10 minut odstát.
- Poté je vytáhněte a víčkem je otočte dolů.
- Nechte do druhého dne vychladnout.