Pokud máte k dispozici zavařovací hrnec, jednoduše si okurky zakonzervujte podle našeho návodu.
Budete potřebovat
- okurky
- nálev
- mrkev, petržel, cibuli, kopr
- zavařovací sklenice
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte okurky – vsypte je do velké nádoby s vodou a jednu po druhé očistěte.
- Všechny zavařovací sklenice řádně sterilizujte.
- Očistěte si i mrkev, petržel a cibuli a zeleninu nakrájejte na kolečka, cibuli na osminky.
- Okurky začněte skládat do sklenic tak, aby se jich tam vešlo co nejvíc a daly se ze sklenice jednoduše vytáhnout.
- Do sklenic přidejte i nakrájenou zeleninu s koprem – do každé sklenice 2-3 kolečka mrkve, petržele, osminku cibule a snítku kopru.
- Zalijte nálevem a pořádně zavíčkujte.
- Sterilujte po dobu 20 minut na 85°C.
- Necháme vychladnout a uskladníme do sklepa či špajzu.
Vyzkoušejte také našich 5 skvělých receptů na nakládané fazole. Proč je kupovat, když si je můžete udělat sami a lepší?