Okurky si jednoduše můžete připravit k dlouhodobému uchování i v troubě, kterou pravděpodobně každý máte k dispozici. Vyzkoušejte náš recept!
Budete potřebovat
- okurky
- nálev
- mrkev
- petržel
- kopr
- cibule
Postup přípravy
- Nejdříve si sklenice na zavařování sterilizujte.
- Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
- Okurky pořádně očistěte a umyjte.
- Připravte si i kořenovou zeleninu – mrkev a petržel nakrájejte na kolečka a cibuli na čtvrtiny či osminy.
- Vrstvěte je do sklenic a prokládejte nakrájenou zeleninou a koprem.
- Zalijte připraveným nálevem a pořádně zavíčkujte.
- Sklenice vložte do plechu, který jste vyložili utěrkou a podlijte vodou.
- Plech se sklenicemi vložte do trouby a sterilujte na 150 stupňů asi 15 minut.
- Na dalších 20 minut stáhněte troubu na 100 stupňů.
- Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Vychladlé skladujte v temné a chladné místnosti.
Pokud vás zajímají všechny možné informace o okurce, přečtěte si o ní více. Jaký je její vliv na lidské zdraví, jak ji správně pěstovat a mnoho dalšího na jednom místě!