Tento postup na nakládání třešní zná asi většina z nás. Pojďme se na něj spolu podívat!
Suroviny na 4 sklenice (500 ml)
- 1 kg třešní
- 1 l vody
- 150 g moučkového cukru
Postup přípravy
- Půllitrové sklenice a víčka pořádně vymyjte a sterilizujte.
- Naplňte sklenice třešněmi až po okraj.
- Vodu si přiveďte k varu, nasypte do ní moučkový cukr, přiveďte k varu a vařte do doby, než se cukr kompletně rozpustí.
- Tímto, ještě horkým cukerným roztokem zalijte sklenice s třešněmi a nahoře ponechte cca 5 mm prostoru.
- Nasaďte víčka a pevně uzavřete pomocí hadru.
- Sklenice umístěte svisle do hrnce, naplňte vodou, zakryjte a přiveďte k varu.
- Vařte 20 minut, poté sundejte z ohně a nechte zcela vychladnout.
- Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah přímého slunečního světla – nejlépe ve sklepě.
Vyzkoušejte i naše luxusní recepty na nakládané klobásy 7x jinak!