Věděli jste, že třešně si můžete konzervovat i v myčce? Pokud ne, podívejte se na náš následující recept!
Suroviny
- 1 kg třešní
- 1 litr vody
- 150 g moučkového cukru
Postup přípravy
- Sklenice připravené na zavařování pečlivě vymyjeme a vysušíme.
- Vodu přivedeme k varu a zasypeme moučkovým cukrem, dokud se kompletně nerozpustí.
- Naskládáme připravené třešně po okraj a zalijeme připraveným – a hlavně vychladlým cukerným roztokem.
- Sklenice pořádně zašroubujeme a vložíme do myčky váčkem vzhůru. Mezi sklenicemi udržujeme odstup.
- Myčku zapneme na nejvyšší teplotu a zároveň nejdelší program.
- Po dokončení programu vyskládáme sklenice dnem vzhůru na připravenou podložku a necháme odstát.
- Následně skladujeme v suchém, chladném a temném prostoru, nejvhodnější je třeba sklep.