Tento dezert je velkou pochoutkou rakouské gastronomie. Pokud se vydáte do nějaké horské chaty, můžete si jako dezert dát právě Kaiserschmarren. Myslíte, že palačinka natrhaná na kusy a servírovaná s tzv. ovocným rozmarem. Neváhejte a vyzkoušejte naše recepty na palačinky.
Ingredience:
Na těsto:
- 4 vejce
- 125 g polohrubé mouky
- 125 ml mléka (mělo by mít pokojovou teplotu)
- Špetka soli
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 40 g moučkového cukru
- 80 g rozinek
- 4 polévkové lžíce čerstvého nesoleného másla
Na posyp:
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
Postup:
- Připravíme si dvě misky, do jedné oddělíme bílky a do druhé žloutky.
- Ke žloutkům přidáme prosetou mouku, mléko, sůl, kypřící prášek do pečiva, cukr a vymícháme hladké těsto.
- Necháme 10 minut odpočívat a mezitím si nachystáme sníh z bílků.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
- Nakonec přimícháme rozinky, jen dáme pozor, aby se sníh nerozbil.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, vlijeme do ní všechno těsto a na střední plamen opečeme palačinku, aby byla křupavá.
- Poté palačinku otočíme, přidáme zbývající 2 lžíce másla a opečeme i z druhé strany.
- Ještě teplou palačinku přendáme na talíř a natrháme na kousky.
- Posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Jestli budete chystat trhanec v době, kdy je sezóna švestek, stačí je vypeckovat, zalít vodou, přidat krystalový cukr a svařit.