Celomáčené rohlíčky

Celomáčené rohlíčky

Klášterní rohlíčky si můžete připravit na spoustu způsobů, přičemž by nikdy neměla chybět vynikající poleva, ať už světlá či tmavá.

Ingredience:

Na těsto:

  • 140 g hladké mouky
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g změklého čerstvého másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Na ozdobu:

  • Bílá čokoláda
  • Mléčná čokoláda
  • Hořká čokoláda
  • Vlašské ořechy
  • Kokos

Postup:

  • Hladkou mouku s moučkovým cukrem prosejeme do mísy, přidáme vlašské ořechy, změklé máslo i žloutek a uhněteme hladké těsto.
  • Těsto můžeme zpracovat do malých válečků odebíráním stejných kousků hmoty a poté vytvarovat rohlíček.
  • Můžete také těsto vyválet mezi dvěma velkými mikrotenovými sáčky nebo potravinářskou fólií na plát o tloušťce cca 0,5 cm, a poté vykrájet formičkou na rohlíčky, aby byly všechny stejné.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a rohlíčky opatrně naskládáme na plech s pečícím papírem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10–15minut, dokud cukroví nezíská lehce narůžovělou barvu.
  • Vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout.
  • Mezitím si připravíme polevu. Kdo chce jen jeden druh, udělá jeden, jinak si v jednotlivých miskách rozpustíme čokoládu a vychladlé rohlíčky do ní namáčíme.
  • Pokud se nám nebude chtít namáčet, jednoduše natřeme vrstvu polevy na rohlíčky pomocí mašlovačky a posypeme vlašskými ořechy či kokosem, případně obojím.
  • Počkáme až poleva zcela zaschne a můžeme podávat.
Luxusní ořechové rožky na Vánoce i další příležitosti.
Zdroj: https://nanicmama.sme.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.