Toto cukroví se dá pojmenovat mnoha způsoby, ať už jsou to rohlíčky, rožteky, cukroví, céčka kvůli tvaru nebo jak už nadpis napovídá rožky. Hlavní je to, že mají zcela charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, a to je na nich to nejzajímavější i nejdůležitější.
Ingredience:
- 210 g hladké mouky
- 140 g mletých vlašských ořechů
- 130 g čerstvého másla (nesoleného)
- 30 g nastrouhané mléčné čokolády s lískovými oříšky
- 50 g moučkového cukru
- Na špičku nože kypřícího prášku do pečiva
- 2 žloutky (vejce velikosti M)
Na ozdobu:
- 100 g čokoládové polevy
- Strouhaný kokos na posypání dle potřeby
Postup:
- Nastrouháme si čokoládu a dáme do mísy. Přidáme prosetou mouku s moučkovým cukrem, mleté ořechy, máslo, nastrouhanou čokoládu, kypřící prášek do pečiva a žloutky.
- Vypracujeme hladké těsto, které bude velmi křehké. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme ho minimálně na 3 hodiny odpočinout do chladničky, ideálně však do druhého dne.
- Následující den vyjmeme těsto z lednice, odebíráme z něj stejně velké kousky a tvarujeme do rohlíčku ve tvaru písmene C.
- Předehřejeme si troubu na 190 stupňů a rohlíčky přendáme na plech s pečícím papírem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 8 až 10 minut, dokud rohlíčky nebudou růžové.
- Vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.
- Poté si ve vodní lázni rozpustíme polevu a namáčíme do ní jednotlivé vychladlé rohlíčky. Položíme na plech a posypeme kokosem.