Příprava kohouta bývá mnohdy zdlouhavá záležitost, protože když se nám dostane do ruky starší kus, může se stát, že bude mít maso tuhé jako podrážku. To však neznamená, že to není dobré maso. Právě naopak je velmi chutné a když se dobře připraví, potěší naše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 2 lžičky steakového koření
- 1/2 lžičky uzené mleté papriky
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- 2 kohoutí prsa bez kostí a kůže
- 1 lžíce slunečnicového nebo extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce másla
Postup:
- V misce smícháme steakové koření, uzenou papriku i sladkou papriku. Kohoutí prsa hojně potřeme kořením ze všech stran.
- Do velké pánve dáme olej, zahřejeme na střední teplotu.
- Pánví pohybujeme tak, aby se olej dostal na celé dno.
- Vložíme kohoutí prsíčka a opékáme po dobu 8 minut bez převracení. Pokud jsou prsa tenká, stačí jen 5 minut.
- Poté prsa otočíme a opakujeme stejný postup pečení.
- Přidáme na pánev lžíci másla, necháme rozpustit a prsa několikrát otočíme, aby se obalila v rozpuštěném másle.
- Přendáme na servírovací tác, necháme 5 – 7 minut odpočinout a teprve po uplynutí této doby kohoutí prsíčka nakrájíme a můžeme podávat.
