Kombinace karamelových bonbonů, slazeného kondenzovaného mléka a pufované rýže je naprosto dokonalá.
Ingredience:
- 400 g jednotlivě balených karamelových bonbonů
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salka
- 4 polévkové lžíce nesoleného másla
- 60 velkých marshmallow
- 6 – 8 hrnků křupavých burizonů
Postup:
- Nepřilnavý hrnec dáme na plotnu a nahřejeme na středně nízkou teplotu.
- Vhodíme karamely, máslo, zalijeme kondenzovaným mlékem a necháme společně rozpustit, až vznikne hladká karamelová směs.
- Pečící plech s okrajem vyložíme pečícím papírem a připravíme si mísu, do které nasypeme několik hrnků burizonů.
- Do hrnce s karamelem přihodíme marshmallow a vidličkou obracíme, aby byl každý kousek obalený v karamelu.
- Pomocí vidličky poté přeneseme do mísy s burizony a důkladně obalíme.
- Jakmile je kulička obalená, přendáme jí na plech s pečícím papírem.
- Takto postupně zpracujeme všechny kousky marshmallows. Podle potřeby přidáme do misky další burizony, až dokud nám nedojde marshmallow či karamelová omáčka na obalování.
- Klidně můžeme vhazovat do karamelu tři až čtyři marshmallow najednou, aby nám to netrvalo moc dlouho.
- Když kuličky zatuhnout, navrstvíme je do vzduchotěsné nádoby, přičemž každou vrstvu oddělíme voskovým papírem.
- Skladujeme v lednici. Pokud chceme skladovat o něco déle, můžeme nádobu vložit i do mrazáku. Výhodou je, že se dají kuličky konzumovat jak rozmražené, tak mražené.