Burizonové kuličky z karamelek

Burizonové kuličky z karamelek

Kombinace karamelových bonbonů, slazeného kondenzovaného mléka a pufované rýže je naprosto dokonalá.

Ingredience:

  • 400 g jednotlivě balených karamelových bonbonů
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salka
  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla
  • 60 velkých marshmallow
  • 6 – 8 hrnků křupavých burizonů

Postup:

  • Nepřilnavý hrnec dáme na plotnu a nahřejeme na středně nízkou teplotu.
  • Vhodíme karamely, máslo, zalijeme kondenzovaným mlékem a necháme společně rozpustit, až vznikne hladká karamelová směs.
  • Pečící plech s okrajem vyložíme pečícím papírem a připravíme si mísu, do které nasypeme několik hrnků burizonů.
  • Do hrnce s karamelem přihodíme marshmallow a vidličkou obracíme, aby byl každý kousek obalený v karamelu.
  • Pomocí vidličky poté přeneseme do mísy s burizony a důkladně obalíme.
  • Jakmile je kulička obalená, přendáme jí na plech s pečícím papírem.
  • Takto postupně zpracujeme všechny kousky marshmallows. Podle potřeby přidáme do misky další burizony, až dokud nám nedojde marshmallow či karamelová omáčka na obalování.
  • Klidně můžeme vhazovat do karamelu tři až čtyři marshmallow najednou, aby nám to netrvalo moc dlouho.
  • Když kuličky zatuhnout, navrstvíme je do vzduchotěsné nádoby, přičemž každou vrstvu oddělíme voskovým papírem.
  • Skladujeme v lednici. Pokud chceme skladovat o něco déle, můžeme nádobu vložit i do mrazáku. Výhodou je, že se dají kuličky konzumovat jak rozmražené, tak mražené.
Vynikající karamelová rýže z bonbonů, marshmallow a slazeného karamelového mléka.
Zdroj: https://www.afarmgirlsdabbles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.