Zelenina v aspiku

Zelenina v aspiku

Huspenina je zejména ve Východní Evropě oblíbené jídlo. Nepřipravuje se však jen masový nebo rybí sulc, ale i zeleninový. Tato zeleninová huspenina je lehká a výborná, navíc se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu nebo si jí můžete jednoduše uvařit, když si chcete dát zdravou svačinku.

Co budeme potřebovat

  1. Cibule
  2. Mrkev
  3. 300 g květáku
  4. Střední cuketu
  5. 3 papriky (různé barvy)
  6. 3 rajčata
  7. 500 g žampionů
  8. Svazek bazalky
  9. 30 g želatiny
  10. Sůl (podle chuti)
  11. 1 l zeleninového vývaru

Postup

  1. Zeleninu umyjeme
  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka
  3. Květák rozdělíme na růžičky, a pokud jsou růžičky příliš velké, tak je rozkrájíme na menší kusy
  4. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka
  5. Každou papriku nakrájíme na tři části a poté tyto kousky nakrájíme na plátky
  6. Vezmeme rajčata a vyřízneme stopky
  7. Rajčata nakrájíme na kostky
  8. Cibuli oloupeme
  9. Bazalku omyjeme a nasekáme
  10. 1 litr vývaru přivedeme k varu
  11. Vložíme celou cibuli do pánve
  12. Osolíme a cibuli opékáme 3 minuty
  13. Dále přidáme mrkev, květák, žampiony, papriky a cuketu
  14. Ingredience vaříme 10 minut
  15. Vypneme sporák a vyndáme cibuli
  16. Do samostatné misky nalijeme horký zeleninový vývar a rozpustíme tam želatinu
  17. Vývar necháme trochu vychladnout
  18. Zeleninu dáme do formy na aspik
  19. Přidáme syrová rajčata
  20. Vše posypeme nasekanou bazalkou a zalijeme teplým vývarem
  21. Zeleninový aspik dáme na 2 hodiny do lednice
  22. Sulc se zeleninu, poté nakrájíme na porce a podáváme
Rajčata, cuketa, mrkev, paprika v aspiku s bylinkami.
Zdroj: gardenandgun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.