Tento recept na domácí huspeninu zařazuji spíše kvůli těm nejmenším strávníkům. Je to skvělý způsob jak, skrze zábavné jídlo, do dětí dostat vitamíny. Uvidíte, kolik srandy si u stolu užijete s tímto třesoucím se sladkým sulcem.
Co budeme potřebovat
- 2 x 85 g jahodového želé
- 125 g nakrájených broskví
- 125 g jahod (nakrájených na plátky)
- 100 g borůvek
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup
- Jeden balíček želé si připravíme podle návodu na obalu
- Necháme jí vychladnout
- Mezitím si lehce vymažeme formu rostlinným olejem
- Vychladlé želé nalijeme do formy a ovoce rovnoměrně rozmístíme po želé
- Dáme na 2 hodiny do lednice, aby úplně ztuhlo
- Smícháme druhý balíček želé s 250 ml vroucí vody
- Mícháme, aby se rozpustilo, poté dáme do lednice, dokud nevychladne a nezačne tuhnout
- Mixérem si ušleháme smetanu, aby byla mírně hustá
- Přidáme vychladlé želé ve sklenici a znovu začneme šlehat do hladka
- Směs nalijeme do formičky na ovoce v aspiku
- Vrátíme do lednice na další 2 hodiny, aby smetanová vrstva úplně ztuhla
- Želé vyjmeme z lednice a ostrým nožem opatrně uvolníme dezert z formy podél okrajů
- Ihned podáváme nebo chladíme, dokud nebudeme ovocnou huspeninu připraveni servírovat