Vepřové výpečky v troubě s červeným zelím

Vepřové výpečky v troubě s červeným zelím

Recept na moravského vrabce nebyl nikdy jednodušší! V pár krocích před vámi bude ležet toto lahodné jídlo, kterým nikoho neurazíte, ba naopak! Udělejte si ho pro jistotu více, protože se po něm jen zapráší.

Co budeme potřebovat

  1. 2 ks cibule
  2. 3 stroužky česneku
  3. 50 g sádla (na vymazání pekáče)
  4. 500 g vepřové plece
  5. 250 g vepřového bůčku bez kosti
  6. 100 ml hovězího vývaru (nebo vody)
  7. 3 lžičky soli
  8. 2 lžičky pepře
  9. Špetka kmínu

Na červené zelí

  1. Červené zelí (nakrájené najemno)
  2. 2 bobkové listy
  3. Anýz
  4. ½ lžičky mleté skořice
  5. 200 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
  6. 50 g cukru krystal
  7. 75 ml jablečného octa
  8. 2 jablka (zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky)

Postup

  1. Troubu si zapneme na 200 stupňů
  2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka
  3. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky
  4. Pekáč na maso vymažeme sádlem (nebojte se pořádně vrstvy sádla)
  5. Česnek společně s cibulí poté navrstvíme do pekáče
  6. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky a přidáme do mísy
  7. Tam maso důkladně osolíme, opepříme, přidáme kmín a pořádně vše promícháme
  8. Nekořeněné vepřové maso nasypeme do pekáče k cibuli a česneku a přidáme 50 ml vývaru
  9. Pekáč s masem přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby
  10. Moravské vrabce pečeme asi 1 hodinu
  11. V průběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podléváme vývarem
  12. Když je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pokračujeme v pečení, dokud není zlatavé dalších 30 minut
  13. Mezitím si připravíme zelí
  14. Všechny ingredience kromě jablek dáme do velkého hrnce a okořeníme
  15. Hrnec dáme na plotnu a zapneme ho na střední teplotu
  16. Zelí v hrnci přivedeme k varu
  17. Poté teplotu snížíme a vaříme dalších 30 minut
  18. Přidáme jablka a pokračujeme ve vaření po dobu 15 minut, dokud nezměknou
  19. Moravského vrabce podáváme a červeným zelím a vypečenou šťávou z výpečků

Nevíte si rady, jakou přílohu k tomuto receptu na moravského vrabce naservírovat?
Vyzkoušejte tyto kluzáky neboli chlupaté knedlíky, jsou naprosto fantastické a masíčko se zelím krásně doplní!

Vepřové kousky pomalu pečené v troubě na červeném zelí.
Zdroj: thisfarmgirlcooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.