Nejlepší cukroví, které se z mandlí dá snad vyrobit. Nejen, že používáme mandlovou mouku, ale také plátky mandliček, které jsou zabalené do křehkého těsta a jsou i jako ozdoba na jejich povrchu.
Co budeme potřebovat
- 375 g mandlové mouky (nebo mletých mandlí)
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
- Lžička vanilkové esence
- 3 bílky (lehce vyšlehané)
- 190 g plátkových mandlí
Postup
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
- 2 plechy vymažeme tukem a vyložíme pečicím papírem
- Smícháme mandlovou mouku, cukr, kůru a esenci ve velké míse
- Přidáme bílek a mícháme, dokud směs nevytvoří pevnou pastu
- Mandle vložíme do malé misky
- Z těsta si odebíráme kuličky, které obalujeme v mandlích
- Poté z nich vyválíme rohlíčky a ty vytvarujeme do tvaru půlměsíčků
- Navrch přitlačíme zbývající mandle
- Rohlíčky s mandlemi umístíme na připravené plechy a pečeme 15 minut, dokud lehce nezhnědnou
- Po vyndání z trouby je necháme vychladnout
Pro milovníky ořechového cukroví tu máme další tip, který oživí vaší vánoční tabuli, a to jsou tyto recepty na lahodné cukroví z pistácií. Vychutnejte si delikátní ořechovou chuť pistácií.