Croissant s mandlovou náplní

Croissant s mandlovou náplní
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Pokud máte 20 minut času, tak máte vše co k tomuto receptu na rohlíčky s mandlovou náplní potřebujte! Tato snadná dobrota vypadá, jako by pocházela z jedné z francouzských cukráren a chutnají úplně stejně!

Co budeme potřebovat

Na mandlový krém

  1. 45 g velmi měkkého másla
  2. 60 g krupicového cukru
  3. velké vejce
  4. 5 ml vanilkového extraktu
  5. 2 ml mandlového extraktu
  6. 60 g mandlové mouky
  7. 15 g hladké mouky
  8. 1 lžíce mléka

Na potření

  1. velké vejce
  2. lžička vody

Na croissanty

  1. 500 g balení kupovaného listového těsta

Na ozdobu

  • 120 g plátků mandlí
  • moučkový cukr na posypání

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
  2. Plech si vyložíme pečicím papírem.
  3. Na mandlový krém si smícháme máslo a cukr ve středně velké misce.
  4. Vše spolu dobře prošleháme.
  5. Přidáme vejce a extrakty a znovu šleháme do hladka.
  6. Přidáme mandlovou mouku a mícháme, aby se spojila.
  7. Přidáme hladkou mouku a znovu mícháme, dokud směs nebude hladká.
  8. Na potření si smícháme vejce a 1 lžičku vody v malé misce.
  9. Intenzivně mícháme vidličkou, dokud se ingredience dobře nespojí a dáme stranou.
  10. Na croissanty si rozmražené (ale ještě studené) listové těsto rozložíme na pracovní plochu.
  11. Těsto nakrájíme na 3 stejně velké obdélníky.
  12. Každý obdélník rozřízneme na 2 dlouhé trojúhelníky.
  13. Na široký konec každého trojúhelníku navrstvíme 2 lžičky mandlového krému a těsto jím potřeme.
  14. Ke zbylému krému přidáme jednu polévkovou lžíci mléka a dáme stranou.
  15. Těsto srolujeme do tvaru croissantu.
  16. Všechny croissanty umístíme na připravený plech.
  17. Každý croissant potřeme vajíčkem.
  18. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.
  19. Rohlíčky s mandlemi vyndáme z trouby a potřeme je zředěným krémem.
  20. Každý croissant posypeme malou lžící nakrájených mandlí.
  21. Vrátíme je do trouby na dalších 5–7 minut nebo, dokud nejsou zlatohnědé.
  22. Vyjmeme je z trouby a přesuneme na chladicí mřížku a necháme je na 10 minut vychladnout a poté je posypeme moučkovým cukrem.

Vychutnejte si tento perfektní recept s naší domácí marmeládou z ostružin! Udělejte si váš den ještě hezčí!

Zároveň croissanty neodmyslitelně patří ke každému nedělnímu brunchy. Že nevíte co to je? Nevadí podívejte se na tyto recepty na brunch, kde se dozvíte i co tento název znamená a inspirujte se s námi.

Nadýchané rohlíčky z listového těsta s mandlovou náplní.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.