Tokáň nemusíme připravovat jen z vepřového či hovězího masa a tento pokrm je toho důkazem. Je chutný, jednoduchý a skvěle okořeněný. Kombinace chutí je naprosto luxusní a vy si s naším receptem hravě vykouzlíte perfektní vydatné jídlo.
Ingredience
- 800 g krůtích prsou, nakrájených na asi 4 cm proužky tloušťky tužky
- 150 g prorostlé slaniny, nadrobno nakrájené
- 2 cibule, nasekané nadrobno
- 2 stroužky česneku, lisované
- 300 g lesních hub, nakrájené na proužky
- 3 – 4 kyselé okurky, nakrájené na proužky stejné velikosti jako maso
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžíce majoránky
Postup
- Připravte si dostatečně velký hrnec.
- Nakrájenou slaninu rozpusťte.
- Zatímco slanina pouští tuk, připravte si cibuli, česnek, houby, okurky a maso.
- K upečené slanině přidejte cibuli, poduste a přidejte maso.
- Osolte, opepřete, přidejte česnek, majoránku a kmín a pořádně promíchejte.
- Přidejte houby, ještě pár minut míchejte a podlijte vodou.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte, co vám chybí.
- Nechte vařit, ať se chutě promíchají.
- Maso změkne za 20 – 30 minut.
- V posledním kroku přidejte pokrájené okurky a hořčici.
- Ještě krátce povařte.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte i naše skvělé recepty na guláš z hub v 7 různých variantách!