Chuť josty je opravdu speciální a skvěle se hodí právě do cheesecaku. Vyzkoušejte tento delikátní dezert, který je tak jednoduchý na přípravu!
Ingredience
- 250 gramů ovesných sušenek
- 80 gramů másla
- 3 vejce
- 450 gramů mascarpone
- 200 gramů smetany ke šlehání
- 150 gramů moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 gramů josty (odstraňte stopky)
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Sušenky rozdrobte v kuchyňském robotu na drobky a poté je spojte s rozpuštěným máslem.
- Směs vtlačte na dno 26 cm dortové formy.
- Pečte 5-7 minut.
- Ve velké míse vyšlehejte ručním mixérem na střední rychlost vejce s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
- Snižte rychlost na nízkou a přidejte mascarpone, smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt.
- Šlehejte do hladka.
- Na upečený základ nalijte tvarohový krém.
- Půlku josty opatrně položte na koláč.
- Cheesecake pečte 20 minut a poté vršek posypte zbytkem josty.
- Pečte dalších 20 minut.
- Cheesecake nechte při pokojové teplotě úplně vychladnout, přikryjte ho a nechte přes noc v lednici, aby úplně ztuhl.
- Podávejte druhý den.
Tento famózní dezert získal takovou oblibu, že je improvizován do mnoha podob. Poradíme vám, jak udělat náramný cheesecake v pečené i nepečené variantě!