Džem z josty

Džem z josty
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Z plodů josty se dá připravit báječný džem s plnou chutí bez nutnosti přidávat pektin. Potřebný cukr se bude lišit v závislosti na zralosti ovoce a vaších chuťových preferencích.

Ingredience

  • 4 šálky josty, odstopkované
  • 2-4 hrnky cukru
  • 1/4 šálku limetkové šťávy

Postup

  1. Jostu omyjte a odstopkujte a přiveďte k varu ve velkém hrnci se 1/4 šálkem limetkové šťávy.
  2. Poté, co bobule začnou pouštět šťávu, přidejte cukr a před ochutnáním několik minut povařte, abyste zkontrolovali sladkost.
  3. V případě potřeby přidejte více cukru a pokračujte ve vaření.
  4. Zkoušku tuhosti udělejte tak, že na studený talíř kápnete trochu horkého džemu, necháte vychladnout, a pokud nestéká, je hotový.
  5. Nalijte do sterilizovaných půllitrových sklenic a zpracujte 10 minut ve vodní lázni.
  6. Vyjměte sklenice z vody a nechte přes noc vychladnout na ručníku nebo horké podložce.
  7. Užijte si to!
Ovocný džem serírovaný v misce s vedle položeným čerstvým ovocem.
www.cupofsugarpinchofsalt.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na domácí zmrzlinu a připravte si skvělé letní osvěžení!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.