Jednoduše orestujte masité ocasy na kousku másla a kapary, a poté je přidejte do máslem namazaných a opečených bulek. Pokud jste milovníkem mořských korýšů nebo jen chcete vyzkoušet něco nového k večeři, všechny recepty s langustou si jednoduše zamilujte a stanou se běžnou součástí vašeho jídelníčku.
Co budeme potřebovat
- 340 g langustích ocasů
- ½ lžičky soli
- 6 lžic másla (měkkého)
- 4 bagetky (bulky na párek v rohlíku)
- Lžíce čerstvé pažitky (jemně nakrájené)
- Lžička citronové šťávy
- Lžička kapary (okapané)
- Kolečka citronu (k podávání)
Postup
- Ocasy z langusty si přes noc necháme rozmrazit (pokud používáme mražené)
- Poté je dobře scedíme a osušíme
- Rozpálíme si velkou pánev na středně vysokou teplotu
- Každou bulku nebo bagetku si rozřízneme a promažeme máslem
- Bagetky poté dáme na pánev a opékáme asi 3–4 minuty, z každé strany
- Bagetky dáme stranou, aby mírně vychladly
- Ve stejné pánvi roztavíme další 2 polévkové lžíce máslo
- Přidáme citronovou šťávu a kapary
- Smažíme 2 až 3 minuty, dokud kapary nezačnou prskat
- Přidáme langusty a vaříme, dokud se neprohřejí
- Směs v pánvi promícháme, tak aby se langusty obalily v másle
- Zbývající 2 polévkové lžíce másla si rozpustíme v mikrovlnné troubě a dáme stranou
- Směs z langust rovnoměrně nandáme do bulek a pokapeme je zbylým rozpuštěným máslem
K tomuto receptu na langustu v bulkách se nejlépe hodí dokonalý salátek. A ta nejlepší volba je tento coleslaw, který celý pokrm krásně doplní.