Tyto kuličky Biscoff jsou tak snadné a chutné. Měkký střed kuličky je tvořen touto lahodnou sušenkou, která je celá potažneá rozpuštěnou bílou čokoládou a posypané další lahodnou vrstvou drcených karamelových sušenek! Tento recept na Lotus kuličky je dělaný přímo na míru všem milovníků křehkých sušenek.
Co budeme potřebovat
Na kuličky
- 250 g sušenek Lotus Biscoff
- 100 g moučkového cukru
- 75 ml kondenzovaného mléka
Na polevu
- 200 g bílé čokolády
- 100 g pomazánky Biscoff
- 3-4 sušenky Biscoff
Postup
- Plech vyložíme pečicím papírem a dáme ho stranou
- Přidáme sušenky do kuchyňského robotu a začneme mixovat, dokud z nich není jemná drobenka
- Pokud nemáme kuchyňský robot, vložíme je do potravinového sáčku a rozdrtíme je válečkem
- Do mísy přidáme nadrcené sušenky a přisypeme moučkový cukr a přilijeme kondenzované mléko
- Ingredience začneme míchat, dokud se směs nezačne slepovat dohromady
- Rukama se směsi vytvarujeme 12 kuliček a dáme je na připravený plech
- Kuličky dáme do lednice vychladit, zatímco budeme připravovat čokoládovou polevu
- Do žáruvzdorné mísy přidáme čokoládu a sušenkovou pomazánku
- Směs dáme do mikrovlnné trouby a ve 20 vteřinových intervalech jí rozpustíme, dokud není směs krásně, roztavená a hladká
- Promícháme, aby se čokoláda a sušenka spojily
- Vychlazené kuličky ponoříme do čokoládové směsi jednu po druhé a ujistíme se, že jsou zcela obalené
- Umístíme je zpět na plech na pečení
- Rozdrtíme si další sušenky a jimi posypeme povrch obalených sušenek v čokoládě
- Lotus kuličky dáme zpět do lednice na 2 hodiny nebo dokud čokoláda úplně neztuhne
Hledáte další inspiraci na nepečené dobroty? Vyzkoušejte i tyto nepečené medové kuličky, které vám na přípravě nezaberou více jak 30 minut.